pondělí 9. ledna 2017

Jak jsem neodolal a zahrál si na pracovníka Centra proti terorismu a hybridním hrozbám



Tomáš Krystlík

A to nikoliv na příkladech dezinformací snadno připsatelných Moskvě, nýbrž proti manipulacím šířeným (snad) z opačného břehu. K tomu mi posloužilo vánoční přání 2016 Kláry Samkové (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Angela-Merkelova-nici-Nemce-i-nas-je-jako-Hitler-A-bude-hur-Advokatka-Samkova-vesti-temne-zitrky-468569).

Citát: „Jestliže 27 let ,demokratického´ režimu, včetně členství v Evropské unii přineslo pouze to, že máme zhruba třetinové platy oproti „starým“ členům EU, nezbývá, než přiznat, že ,soudruzi někde udělali chybu´ a taky to, že budování cyklostezek a podobných investičních nesmyslů ekonomiku nepozvedlo, tedy, že z hlediska našich nadějí vkládaných do vstupu do EU byl tyto naděje zcela liché.“ Fiktivní stanovisko Centra: Kdo toto prohlásí, je povinen uvést i důvod rozdílu ve výši platů v těchto zemích. Příčinou je malý podíl české práce, umu a nápadů ve finálním produktu, který často prodává zahraniční koncern. Česká produktivita práce vlivem toho pokulhává za západoevropskou, což je vyjádřeno v rozdílných výších platů. Odkud by se prostředky k jejich zvýšení na zahraniční úroveň měly vzít, když ne z utrženého zisku? Pokud bude Česko víceméně jedna velká montovna, nic podstatného se na tom nezmění. K tomu se přidružuje jedno velké nebezpečí. Až časem odtáhnou montovny jinam (VW ale z důvodu tradice zřejmě zůstane), čím se pak asi Češi budou živit, když nedokáží například ani vypěstovat konkurenceschopné brambory (bývalou chloubu českého socialistického zemědělství) a vyrobit kilo vepřového masa za srovnatelnou cenu s německou? Realizované „investiční nesmysly“ pocházejí z českých hlav, které mají za úkol vhodně utratit přidělené dotace EU. Možné důsledky těchto výkladů paní Samkové: stoupající nenávist českého obyvatelstva vůči EU vyúsťující k většímu příklonu k Východu.

„Dnes se naše děti dozvídají o výhodách a úžasnostech islámu.“ Děti by měly být seznámeny se základy hlavních světových náboženství. K nim patří i islám. Vynechání vede k nižší všeobecné vzdělanosti mladé generace.

„Kam (do příslušných muslimských zemí) také bezpochyby odtéká jistá část zde z certifikátů (halalu) vybraných prostředků. Snad desátek, snad více. Tyto finanční prostředky pak opětovně slouží k naší indoktrinaci, k posílení islámu v Evropě a bezpochyby i u nás. Tvrzení, že muslimské země jsou odkázány finančně na poplatky z certifikace ze zemí nevěřících psů, že produkt je halal, snad nikdo rozumný věřit nemůže. Jenže většina obyvatel nad tím přemýšlet nebude a převezme argument za svůj.

„Našim dětem bráněno ve vzdělání. Jsou zahlcovány pseudoencyklopedickými znalostmi a strádají nedostatkem vzdělání, které by je vedlo k pochopení života. Současný boom zájmu o společenské vědy na vysokých školách je paradoxně výsledkem naprosté nemožnosti dobrat se těchto znalostí na středních školách, o školách základních nehovoře.“ Ano, ale to je způsobeno koncepcí českého školství, které klade důraz na biflování bez ohledu na pochopení souvislostí.

„Současná kancléřka paní Angela Merkel jde v přímých stopách Adolfa Hitlera. Onen i ona se rozhodli zničit svůj vlastní národ, nedbajíce přitom na strasti způsobené národům okolním.“ Cílem Adolfa Hitlera bylo snad zničení vlastních soukmenovců? A jakou strast okolním národům způsobuje Angela Merkel? Tyto nesmysly je nutné všemi prostředky vyvracet, protože většina lidí o pravdivosti tvrzení paní Samkové přemýšlet nebude. Důsledek: posílení tendence vystoupení z EU a příklonu k jeho kontrahentu – k Rusku.

„Že paní Merkel se tváří – a také se tím zaštiťuje – jako Hitlerův protipól, je nerozhodné: v absolutních hodnotách se jedná o stejnou ideologii. Rasistickou, nadřazující jednu „rasu“, případně jedno náboženství nad druhé, pohrdající těmi, kdo k ,vyvolené´ rase nepatří. Muslimové se vyvyšují a to nad nemuslimy, avšak kancléřka Merkel tak nečiní. Paní Samková si dovoluje tvrdit, že dnešní SRN spočívá na stejné ideologii jako Hitlerovo nacistické Německo. Velmi nebezpečná implikace ženoucí Čechy vlivem pudového strachu z Němců ven z EU, do náruče Moskvy.

„K ,našim´(tj. českým) ztrátám si přitom dovoluji započíst i onoho zavražděného polského řidiče kamionu (v Berlíně), protože Poláci rozhodně stojí ,na naší straně barikády´. Odkdy jsou Poláci téměř Čechy, když po jeden a půl století nemají pro ně Češi vlídného slova?

Výrok paní Samkové „třicetiletá válka trvala třicet let a byla faktickou genocidou obyvatel zemí Koruny České,“ je skandální. Jako advokátka musí znát definice genocidy. Zde jedna krátká a elegantní: „Genocida je realizace odsouhlaseného plánu, který směřuje k částečnému nebo plnému vyhlazení národní, etnické, rasové, náboženské skupiny nebo skupiny stanovené podle nějakého svévolného kritéria.“ To nelze na obyvatelstvo Království českého napasovat. Už ne z prostého důvodu, že onou válkou netrpělo samo.

Asi takto by měly vypadat reakce Centra proti terorismu a hybridním hrozbám na výroky ve vánočním přání paní Samkové.



http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Tomas-Krystlik-Jak-jsem-neodolal-a-zahral-si-na-pracovnika-Centra-proti-terorismu-a-hybridnim-hrozbam-470569?nocache=1

Žádné komentáře:

Okomentovat